Wednesday, April 20, 2016

SMART IQ QURANIC CENTRE LAHIRKAN ANAK ANAK CELIK AL-QURAN

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah segala puji dipanjatkan kepada Allah di atas segala nikmat yang dikurniakan-Nya. Sememangnya, segala amalan yang baik itu diberkati dan dirahmati Allah atas daya usaha seorang hamba kepada sang Pencipta. Sebagaimana yang kami lalui di setiap hujung minggu, ramai yang telah menyedari bahawa menghafal, menghafaz dan memahami serta mengamalkan Al-Quran adalah satu keperluan dalam dalam hidup sesorang mukmin atau mukminah.

Semenjak tahun 2012 lagi, SMART IQ Quranic Centre masih mengekalkan kaedah menghafal Al-Quran di HUJUNG MINGGU agar anak-anak yang sibuk dengan pembelajaran mereka dapat meluangkan masa sekurang-kurangnya di HUJUNG MINGGU bagi menghafal dan mengenal kalam suci Allah s.w.t.

Lihatlah, betapa semangatnya anak-anak muda yang merupakan pemangkin generasi baru Islam memanfaatkan mereka di HUJUNG MINGGU hanya semata-mata untuk menjaga Ayat-ayat suci Al-Quran agar ia tersemat di dalam hati mereka.

Tidak dilupakan kepada golongan dewasa yang menyertai SIQC untuk bersama-sama belajar tentang ilmu Al-Quran. Tahniah dan syabas diucapkan kepada mereka dan moga-moga usaha mereka menjadi IBADAH kepada Allah dan diangkat darjat mereka di sisi Allah sebagai orang yang bertaqwa.

 SMART IQ QURNAIC CENTRE
-ADMIN-              


No comments:

Post a Comment